diumenge, 16 de juny del 2013

Realitat Augmentada, futur educatiu del 2019


Un projecte recent de l'Institut Escuelas San José" de València ha desenvolupat un nou model de web 2.0. Es tracta de la Realitat Augmentada, en què es combinen la realitat amb elements virtuals en una pantalla d'ordinador o smartphone,

El projecte, anomenat de manera original Magnetisme Augmentat tracta d'implantar aquest sistema en l'ensenyament de Grau Mig per a millorar l'aprenentatge, la comprensió i motivar l'alumnat amb un sistema que dóna moltes avantatges. 


La clau és que la càmera de l'ordinador o mòbil capta el moviment de l'estudiant en un punt concret sobre un codi QR i a la pantalla apareix com la figura que s'està treballant, potser un model petit d'un motor de cotxe o una placa base, per exemple, es mou com indica l'alumne, però al mateix temps a l'ordinador també hi ha la informació que es necessita per tal d'assolir el projecte.


De moment el projecte només està en ús en aquest àmbit de l'educació, però seria ben possible aplicar-ho a d'altres com l'Educació Primària, al capdavall, el sistema és simple de fer servir i pot ser útil per a treballar tot tipus de continguts, passant òbviament per la geometria, però també per a estudiar els cossos celestes, les capes de la Terra, les parts del cos... i tantes altres. 



A més, la gran avantatge del sistema Realitat Augmentada és el fet que permet molta més autonomia al nen, al tenir allà tot el contingut i el pot 'explorar' amb les mans, tot i que amb la sensació de veure els seus moviments retransmesos en una pantalla, cosa que faria créixer encara més l'interès natural que sent pel que ha anat a aprendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada