dimarts, 11 de juny del 2013

Instruccions d'educació virtual

És cert, que els nens no venen amb prospecte d’instruccions, però recentment, s’ha creat un nou espai al lloc web Kiddia especial per a ensenyar als pares “analògics”, és a dir, els que han crescut sense cap aparell digital d’ús domèstic, com educar els seus fils en l’ús de les TIC.
Aquest apartat s’anomena “Educar para proteger” El primer consell sobre les TIC que dóna és el de conèixer-les al màxim les per tal de saber quins son els riscos i els beneficis de cadascuna.

Fa uns deu anys, els nens arribaven a l’escola i pocs tenien nocions de què era un ordinador o de perquè servia, en canvi ara, amb els webs 2.0 i el nivell d’integració que ha tingut en la societat, molts cops superen en el domini de les plataformes digitals als mestres i de vegades fins i tot als mateixos mestres d’informàtica. El fet que els superin en coneixements conceptuals, per això, no ha de suposar mai un contratemps, sinó una avantatge, ja que el mestre pot aprofitar el coneixement d’uns i dels altres per a aprendre (i ensenyar les novetats al curs següent) i fer el paper de guia passant d’un tema a l’altre segons els interrogants que vagin sorgint en el grup-classe. Així podria centrar la seva atenció en els temes d’ètica i de límits, com ensenyar que els mòbils i els ordinadors no són un fi sinó un mitjà per a aconseguir quelcom. També  s’haurien de centrar en avisar dels riscos de navegar per Internet, ensenyar la manera de prevenir els virus, a protegir la privacitat de la identitat i a aconsellar mitjançant reunions als pares que vulguin la millor manera d’educar els seus fills en aquest món digitalitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada